2014-06-03 Daguitstap naar de Eifel

altenahrGenk - Dinsdagmorgen 3 juni 2014 vertrok Femma Boxbergheide op daguitstap naar de Eifel. Het was al enige jaren geleden dat wij nog een busuitstap hadden.'s Morgens stond iedereen ruimschoots op tijd aan De Schalm. Zelfs de drie generaties van moeder, dochter en kleindochter waren aanwezig. De volle bus vertrok stipt op tijd richting Monschau.

Daar aangekomen op parking Burgau kwam het toeristisch treintje al aangereden voor een rondrit door het stadje. Via luidsprekers in ieder wagonnetje werden wij geïnformeerd over de geschiedenis van de stad en werd halt gehouden aan de Ezelstoren. Even konden wij de benen strekken en dan vertrok het treintje terug. In de laatste wagon werd heel de rit heel wat afgelachen met de "snelbinders".
Na deze rit gingen wij in verschillende groepjes een terrasje doen, shoppen, wandelen, eten ... maar wij moesten wel op tijd terug aan de bus zijn.
Wij vertrokken richting Rursee. Hier hebben wij een mooie rondvaart gehad met de Stella Maris op de Rursee van Rurberg tot Schwammenauel.
Bijna iedereen zat op het bovendek te genieten van al dat natuurschoon, van de zon die regelmatig tussen de wolken kwam piepen en zelfs van de dame die aan het pootjebaden was!
Aangekomen in Schwammenauel stond de bus ons op te wachten en reden wij naar Mayschoss (Altenahr).
Daar bezochten wij de wijnkelders van het wijngenootschap Mayschoss. Wij kregen een rondleiding door de kelders en genoten van de uitleg door een van de wijnmakers over het wijngebeuren in de streek.
Een wijnproeverij sloot deze rondleiding af. Ons wijnglas mochten wij als souvenir meenemen.
Het werd hoog tijd voor het avondmaal. Na de wijnproeverij had iedereen wel honger gekregen.
Nog even de bus in tot aan het restaurant en daar mochten wij plaatsnemen aan de mooi gedekte tafels in de spiegelzaal.
Wij kregen lekkere tomatensoep, zonder balletjes, maar wel met opgeklopte room. Daarna een groot bord met een reuze spies met 5 soorten vlees, groenten en frieten. Geen enkel bord ging leeg terug naar de keuken.
Het was heel lekker maar veel te veel.
Het dessert van ijs met slagroom smaakte overheerlijk.
Nog een drankje achteraf sloot deze heerlijke maaltijd af.
Ik vraag mij nog altijd af waarom die weegschaal aan de toiletten stond!
Moe maar voldaan werd de terugweg aangevat.
De sfeer in de bus was nog beter dan 's morgens! Er werd veel verteld en gelachen en zo kwam ik toch nog achter een paar weetjes!
Bijna in Genk bedankte voorzitster Josée iedereen voor de fijne dag, de sfeer, gezelligheid, stiptheid en vriendschap.
Stipt op het afgesproken uur stopte de bus aan De Schalm en eindigde een fijne en leuke dag.
Voor herhaling vatbaar !
Dank aan het bestuur van Femma Boxbergheide en aan allen die van deze dag een succes gemaakt hebben.
Ingezonden en tekst Viviane Claes

Archief